Langkau ke kandungan
Apa yang baru? Tawaran TBM yang menarik menanti anda!
Apa yang baru? Tawaran TBM yang menarik menanti anda!
Does the microwave oven really emit radiation? ☢️ #SafetyPrecautions of #Microwave that you may not know!

Adakah ketuhar gelombang mikro benar-benar mengeluarkan sinaran? ☢️ #Langkah Berjaga-jaga Keselamatan #Microwave yang mungkin anda tidak tahu!


Adakah ketuhar gelombang mikro benar-benar mengeluarkan sinaran? ☢️ #Langkah Keselamatan #Microwave yang mungkin anda tidak tahu!

Ketuhar gelombang mikro sangat penting bagi kami pekerja gaji. Kita sering tidak mahu meluangkan masa untuk memasak selepas seharian bekerja dan apabila kita sudah berasa lapar. Ini adalah apabila microwave mula bermain! Apa yang perlu kita lakukan hanyalah meletakkan makanan ke dalam ketuhar gelombang mikro dan biarkan ia melakukan kerja pemanasan! 🔔 Tunggu bunyi gelombang mikro dan satu lagi hidangan cepat selesai 🍱 👌

Sehingga kini, ramai yang masih ragu-ragu sama ada ketuhar gelombang mikro selamat?
Adakah gelombang mikro menjadikan makanan anda radioaktif? 🤔

Walaupun terdapat berita tentang letupan gelombang mikro pada masa lalu, mana-mana peralatan elektrik yang digunakan dengan cara yang tidak betul walaupun jenama atau harganya juga boleh rosak 😂 😅
 
Selalunya kita akan menyalahgunakan ketuhar gelombang mikro apabila kita tergesa-gesa, seperti meletakkan bekas atau makanan yang tidak selamat untuk microwave ke dalam ketuhar gelombang mikro.

Apa lagi yang perlu anda ketahui selain barang terlarang? Adakah gelombang mikro benar-benar mengeluarkan sinaran berbahaya? Adakah ia menyebabkan kanser? 🤨 Di sini, mari kita fahami bagaimana ketuhar gelombang mikro berfungsi! Mari lihat bagaimana gelombang mikro berfungsi sebenarnya!

Ketuhar gelombang mikro menggunakan magnetron untuk menjana tenaga gelombang mikro, dan menukar tenaga elektrik kepada gelombang elektromagnet. Gelombang ini merangsang molekul dalam makanan anda untuk menjadikannya bertembung antara satu sama lain, dengan itu memanaskan makanan ♨️ Apa yang dipanggil "gelombang mikro" adalah sejenis gelombang elektromagnet, menghasilkan sinaran bukan pengion yang biasa digunakan dalam beberapa peralatan rumah serta seperti mentol lampu, komputer, radio dan sebagainya.

Dalam erti kata lain, sinaran gelombang mikro tidak berbahaya kepada kesihatan kita! ❌

Bagi sifat karsinogeniknya, gelombang mikro tidak diketahui menyebabkan kanser secara umum. Walau bagaimanapun, ini tidak menolak faktor lain seperti menggunakan bekas plastik atau makanan itu sendiri (Lihat gambar di bawah untuk butiran lanjut).

Ketuhar gelombang mikro telah menjadi alat elektrik yang biasa digunakan di mana-mana seperti di rumah, pejabat dan kedai serbaneka. Apabila digunakan dengan betul, ketuhar gelombang mikro tidak akan membahayakan kita, oleh itu adalah penting untuk memahami cara yang betul untuk menggunakan ketuhar gelombang mikro!
.
.
🗝️ Semoga petua dan petua menggunakan gelombang mikro ini membantu anda! 🔮
🔗 📖 Klik di sini untuk lebih banyak petua tentang membeli dan menyelenggara peralatan rumah 👉
Bercakap dengan [Pakar TBM] kami untuk butiran dan maklumat lanjut! 📩 📞
----------------------------
👇 Ada soalan tentang produk atau perkhidmatan kami? 👇
Suka & Ikuti Halaman Kami! Kami di sini untuk menjawab semua soalan anda!

Artikel sebelumnya 【生活篇 - 电器小常识:020】 【身边到处都是辐射!☢️😱 该怎么减少它的危害? 🤔】
Artikel seterusnya 【生活篇 - 电器小常识:019】 【微波炉真的有辐射吗?☢️ 您有可能不知 #微波炉真的有辐射吗?☢️ 您有可能不知 #道活的知