Langkau ke kandungan
Apa yang baru? Tawaran TBM yang menarik menanti anda!
Apa yang baru? Tawaran TBM yang menarik menanti anda!
Fear of a #CeilingFan falling on you?! đŸ„¶

Takut #KipasSiling jatuh pada anda?! đŸ„¶
Takut #KipasSiling jatuh pada anda?! đŸ„¶

Pernahkah anda terfikir #kipas yang berputar akan tertanggal dan menimpa anda? 😹 💭 Ini memang berlaku dalam realiti sebelum ini! Bukankah menakutkan jika kipas jatuh semasa masih berputar dengan laju, dan orang yang duduk di bawah tidak dapat melarikan diri tepat pada masanya? đŸ˜±

Lebih-lebih lagi kita berada di rumah lebih kerap semasa #pandemik sekarang, kita harus lebih sedar jika kipas siling kita kelihatan goyah atau haus dan perhatikan sebarang kecacatan yang ada untuk mengelakkannya jatuh dan menyebabkan sebarang kecederaan suatu hari nanti ⚠

Nasib baik, kemungkinan kipas terjatuh sebenarnya sedikit, tetapi kemalangan selalu tidak dapat diramalkan. đŸ€” Oleh itu, adalah sangat disyorkan untuk mengambil langkah pencegahan berikut untuk mengurangkan risiko!

Semak jawapan untuk cara mengelakkan kipas siling daripada jatuh:
1ïžâƒŁ Jangan ubah suai kipas 🔧
👉 Kipas siling yang diubah suai biasanya terdedah kepada masalah, oleh itu jangan buat sebarang perubahan padanya walaupun dengan bantuan juruteknik.

2ïžâƒŁ Jangan pasang kipas siling sendiri đŸ™…â€â™‚ïž
👉 Jika anda tidak biasa dengan bahagian kipas siling, sila jangan pasang sendiri kipas dengan harapan dapat menjimatkan kos pemasangan. Ini kerana komponen berbeza antara jenama. Adalah disyorkan untuk melibatkan diri dengan juruteknik yang berpengalaman untuk melaksanakan pemasangan.

3ïžâƒŁ Berhati-hati dengan anai-anai di siling 🐜
👉 Anai-anai mengambil masa yang sangat singkat untuk merebak, dan kerosakan yang ditimbulkannya pada batu bata dan kayu rumah adalah malapetaka. Oleh itu, adalah penting untuk menyemak sama ada terdapat sebarang tanda anai-anai dari semasa ke semasa.

4ïžâƒŁ Penyelenggaraan tetap 🔍
👉 Sama ada kipas siling baru dipasang atau sudah lama digunakan, perlu sentiasa periksa bahagian-bahagiannya seperti memeriksa sama ada bolt dan skru pelekap masih diketatkan.

5ïžâƒŁ Dapatkan kipas siling yang diperakui SIRIM ✅
👉 Semua produk elektronik yang diimport ke Malaysia mesti diperiksa dan diperakui oleh SIRIM untuk memastikan ia selamat digunakan. Untuk menentukan sama ada produk elektronik anda disahkan SIRIM, anda boleh layari https://ecomm.sirim.my atau pasang aplikasi "Semak Label Anda" pada telefon anda.

6ïžâƒŁ Gantikan kipas siling apabila masa tamat ⏱
👉 Secara umumnya, kebanyakan kipas siling boleh bertahan antara 12 hingga 16 tahun. Penggantian biasa kipas siling boleh menghalang struktur dalamannya daripada penuaan dan akhirnya jatuh.

Ambil perhatian tentang #Tips Mudah untuk #Pemasangan Kipas Siling ini :
📌 Gantungkan kipas pada ketinggian minimum 2.5m dari tanah
📌 Jauhkan kipas sekurang-kurangnya 1m dari dinding
📌 Kekalkan kipas pada jarak minimum 30cm dari siling
📌 Jangan cat bilah
📌 Jangan pasang kipas siling di sebelah kipas ekzos

Gunakan peraturan ini dan anda akan dapat menikmati keseimbangan, keselamatan dan kuasa kipas siling!

Dalam kehidupan seharian kita, adalah tidak perlu terlalu risau tentang kipas siling yang jatuh. Hanya pastikan anda mengambil langkah berjaga-jaga keselamatan di atas dan anda boleh menikmati kipas siling anda dengan selesa!
.
đŸ—ïž Semoga petua menyelenggara kipas siling ini berguna untuk anda! 🔼

🔗 📖 Klik di sini untuk lebih banyak petua tentang membeli dan menyelenggara peralatan rumah 👉
Jika anda rasa artikel ini menarik untuk dibaca, anda boleh melawati [laman web rasmi Axtra] kami untuk mengetahui lebih lanjut dan menanda buku yang kegemaran anda! 🔖
----------------------------
👇 Ada soalan tentang produk atau perkhidmatan kami? 👇
Suka & Ikuti Halaman Kami! Kami di sini untuk menjawab semua soalan anda!

Artikel sebelumnya ă€ç”ŸæŽ»çŻ‡ - ç””ć™šć°ćžžèŻ†ïŒš022ă€‘ă€âš ïž èż™äș› #杏äč æƒŻ æ­Łćœšæ‚„æ‚„ćœ°ć‰„ć€șæ‚šçš„é’±ïŒđŸ˜±ă€‘
Artikel seterusnya ă€ç”ŸæŽ»çŻ‡ - ç””ć™šć°ćžžèŻ†ïŒš021】 ă€æ€• #ćŠćŒéŁŽæ‰‡ æŽ‰äž‹æ„ïŒŸïŒđŸ„¶ă€‘