Langkau ke kandungan
Apa yang baru? Tawaran TBM yang menarik menanti anda!
Apa yang baru? Tawaran TBM yang menarik menanti anda!
There are tricks to a #ProperTVSetting ?! 5 Common mistakes when using #LGOLEDTV !

Terdapat helah untuk #ProperTVSetting ?! 5 Kesilapan biasa apabila menggunakan #LGOLEDTV !
Terdapat helah untuk #ProperTVSetting ?! 5 Kesilapan biasa apabila menggunakan #LGOLEDTV !

Hello jiran! #Pandemik Covid-19 🦠 telah menimpa kita untuk jangka masa yang panjang. Terutama dengan semua #Peraturan Sekatan semasa pandemik COVID-19, ramai di antara kita mudah bosan kerana terpaksa tinggal di rumah. Jadi apakah aktiviti yang boleh kita lakukan di rumah semasa #MCO dulu? 🤷‍♀️ Kami hanya boleh menonton filem atau bermain beberapa permainan konsol. Akhirnya, kami semua menjadi #CouchPotatoes di hadapan TV! 📺

Sehingga baru-baru ini, ternyata terdapat pelbagai tetapan TV yang boleh ditetapkan dengan betul untuk pengalaman yang lebih baik 🧐 Jadi berikut ialah beberapa kesilapan biasa semasa menggunakan TV OLED LG! Mari kita semak bersama-sama!

Majoriti daripada kita tidak memilih mod pratetap gambar yang sesuai untuk jenis kandungan TV yang berbeza. Walau bagaimanapun, pengalaman menonton TV boleh dipertingkatkan dengan menggunakan tetapan yang sesuai dengan kandungan! Contohnya: #CinemaHomeMode ialah pilihan yang lebih baik untuk menonton filem di dalam bilik yang agak terang; #CinemaMode lebih sesuai digunakan pada waktu malam atau dalam bilik gelap; #FilmmakerMode direka oleh #UHDAlliance dengan harapan penonton akan mendapat pengalaman filem yang diingini oleh pengarah!

Hampir semua TV telah mendayakan #MEMCFunctions sebagai tetapan gerakan lalai. Namun, fungsi ini mungkin menyebabkan #SoapOperaEffect apabila kita menonton filem pada 24 FPS. Ini akan memberi kesan besar kepada pengalaman menonton filem, kerana ia hanya sesuai untuk menonton acara sukan. Oleh itu, LG telah menyepadukan pemprosesan #TruMotion sebagai tetapan, yang boleh membantu mengurangkan kesan TV yang tersentak!

#EcoMode boleh mengurangkan kos dengan berkesan, tetapi kualiti gambar akan terjejas. Imej akan kelihatan lebih gelap sedikit daripada biasa apabila menggunakan mod Eko manakala kandungan HDR juga akan terjejas. Oleh itu, perkara pertama yang perlu anda lakukan apabila anda mendapatkan TV LG ialah pastikan semua #EcoMode dimatikan.

Perhatian kepada semua Pemain! TV LG ialah paparan permainan yang hebat! Tetapi anda mungkin telah mengabaikan kepentingan #OptimisingGameSettings ! Sila pastikan TV anda berjalan dalam mod permainan terlebih dahulu sebelum anda mendayakan #AutoLowLatency , #VariableRefreshRateMode , #RGBMode dan #HGiGMode . Adalah disyorkan untuk mengoptimumkan tetapan permainan TV anda terlebih dahulu sebelum mula bermain, jadi anda akan dapat menikmati permainan dengan keseronokan maksimum.

Walaupun TV OLED LG mempunyai penyahkodan terbina dalam format audio #DolbyAtmos , tetapi ia masih tidak dapat memberikan kualiti audio yang terbaik. Jika Dolby Atmos memberikan anda kekurangan bunyi impak semasa mendengar, maka cuba gunakan #AISoundMode LG ! Ia membina semula, meningkatkan dan menambah baik bunyi untuk menjadi lebih berkuasa, dinamik dan memberi kesan!

🔑 Semoga penggodaman hayat ini membantu anda! 🔮

🔗 📖 Klik di sini untuk lebih banyak petua tentang membeli dan menyelenggara peralatan rumah 👉
Jika anda rasa artikel ini menarik untuk dibaca, anda boleh melawati [laman web rasmi Axtra] kami untuk mengetahui lebih lanjut dan menanda buku yang kegemaran anda! 🔖
----------------------------
👇 Ada soalan tentang produk atau perkhidmatan kami? 👇
Suka & Ikuti Halaman Kami! Kami di sini untuk menjawab semua soalan anda!

Artikel sebelumnya 【生活篇 - 电器小常识:032】 【长达 #一个月没有开冷气机 小心“霉霉”一个月没有开冷气机 小心“霉霉”扨!上间作 就可把它 #拒之门外!🚫🦠】
Artikel seterusnya 【生活篇 - 电器小常识:031】 【原来 #电视机的打开方式 不对?!5个使电 原来 #电视机的打开方式 不对?!5个使电 个使用 #LGOLED活电